Happy Tuesday

Tisdagar ar som ni alla borde veta vi det har laget, var stranddag. Nu nar vi har bil(ar) sa behover vi inte ga till Bikini Beach varje gang. Nog for att vi gillar Bikini Beach, men det ar ju trevligt med lite omvaxling. Vi akte darfor till Sunset Beach, min personlifga favorit an sa lange, och chillade galet i nagra timmar. Vi stotte pa Dan och Brandon och jag som hade videokamera med mig filmade lite nar de surfade. De ska fa vara med i min film som jag gor till Multi Media klassen. Pa onsdagen gick jag sjalv till stranden, Bikini denna gang, och samma sak i torsdags. Jag har alltsa varit pa stranden tre ganger den har veckan och deta ar hur underbart som helst :) Lina ar dock lite smagrining for att hon var tvungen att sitta i bibblan och lata mig fa forsprang i solbrandheten. Men, men, det ar smallar man far ta.

image211
Jag och Brandon, visst ser man pa honom vart han kommer ifran? Gissa!

Easter ?

Tydligen så var det påsk nu i helgen, något som jag nästan missade då ingen verkade bry sig om det. I Sverige är väl påsk ändå en rätt stor högtid? Jag vet i alla fall att min mamma pyntar som en galning med kyckligar och grejer i vårat hus när det närmar sig påsk. I kyrkan handlar alla tal om påsken och under några veckors tid sjunger man de två stackars påskspalmerna om och om igen. Men här minsan, var det ingen som varken, pyntade, sjöng eller talade om påsken. Vi hade dock påskmiddag på söndagen, men jag tycker faktiskt inte att kassler får mig att komma i så mycket mer påskstämmning.

Både fredag och lördag kväll var det Culture Night som gällde. Har aldrig sett så mycket folk på läktarna i CAC (Cannon Activity Center). Något som gjorde mig riktigt förvirrad då alla framträdanden sög! Jag har aldrig haft så tråkigt i hela mitt liv som jag hade när jag satt och kollade på det där. Som ni kanske förstår så är Culture Night en afton där massa folk framför sånger och danser från sin egen kultur. Ganska intressant kanske ni tänker, men nej, dåligt och tråkigt var vad det var. Nästa gång ska jag och Lina ställa upp och äga sönder alla med ett Luciatåg eller nått.

På lördagen åkte vi med min nya bil (iihh) till nått ställe för att köpa klänningar till Winter Ball som hålls nästa vecka. Vi hittade inga klänningar men köpte massa annat istället. Så himla kul! :D Tjejen i kassan på Macy's frågade om jag hade min pojkväns creditkort eller vad det var frågan om. Nej, sa jag, jag har mitt eget :D  

På söndagen var vi som sagt på påskmiddag med våra nyaste tjejkompisar hemma hos lite off campus-folk. Jag tyckte inte om maten, såklart, men det var trevligt i alla fall. Efter middagen var planen att åka in till stan för att kolla på Flow Rider, snubben som sjunger "Apple bottom Jeans" låten. Efter att ha virrat runt i stan i 2 timmar (jag skojjar typ inte ens nästan) så kom vi fram till stället och fick veta att han skulle gå på scen kl 1 på natten! No way att vi orkade stanna tills dess, så vi käkade lite nattmat på nått skabbigt ställe och sedan körde vi hem igen. Skönt att Lina körde och att jag kunde kolla på film i baksätet :D

image204
Man blir hungrig av att spendera pengar. Vi at ons specialitet - Acai Bowl, En skal med frukt, bar, musli och smothie

image205
Pask middagen - Lina, Aron, Jag och Jessie

image206

image207
Jag och Mike kollar pa film medan Lina kor vilse, hoho. Mike ar foresten ingen snubbe vi gillar, han ar asjobbig.

image208
Gissa vilken film ? Ledtrad: Den utspelar sig i samma stad dar jag bor :D

image209
Besvikna utanfor konserten

image210
Nattpannkaka, mums!


I am the teacher, tydligen

Förra veckan van jag dessutom ett pris för det!

En av våra första uppgifter i Multi Media klassen var att göra en online lektion. Ganska lätt faktiskt och jag gjorde min på några dagar bara, eftersom jag som vanligt var ute i dålig tid. Man skulle sedan posta sin lilla lektion på hemsidan Brainhonney.com; E-learning's motsvarighet till youtube. Genom att posta våra inlägg i klassen blev vi automatiskt med i en tävlig om ett sholarship på 1000 dollar från företaget som har startat denna hemsida. När jag blev klar i tid tänkte jag inte mer på det, jag tyckte inte allt min lektion hade någon chans att vinna nått. Men, så fick jag då ett litet mail i början av förra veckan som sa att jag hade vunnit "honorable Mention" för mitt bidrag. Ofta! Jag fick inga pengar, men en extern hårdiskt på 250 gb och det är ju inte fy skam. Om ni vill kolla på min lektion så kan ni göra det här.

image203

www.linneaartrottochsjuk.com

Jag sitter har pa min Muti Media lektion och fattar ingenting. Vi haller pa att gora var egen hemsida, det ar sakert inte sa svart och det verkar kul, men jag pallar inte med den har tre-timmars lektionen. Darfor borjade jag skriva ett mail till min Academic Advisor istallet, jag tankte inte pa att vara diskret sa lararen kom pa mig och gav mig en fin liten utskallning. Sedan satt han och vaktade mig i 10 min och sag till sa att jag verkligen gjorde det som man skulle. Haha, bra jobbat Linnea! Nu har vi rast sa det ar darfor jag kan skriva detta utan att han lackar. Jag ar ashungrig och lite sjuk till rage pa allt. Jag skolkade fran tre lektioner i morse for att jag madde daligt. Eller skolkade och skolkade, om man ar sjuk far man ju vara hemma, man orkar ju inte spela tennis nar man har ont i halsen ju. Inte for att jag spelar sa mycket tennis pa tennislektionerna, jag ar fortfarande pa det stadiet att jag jobbar pa hur man gor sina Ground strokes korekt. I don't mind. Jag har massa att blogga om som har hant i helgen och forra veckan, men nu borjar lektionen sa jag borde forsoka koncenterara mig igen.

She got her own car

På söndagen var det dags för mig att hämta min nya bil. Jag har visat lite bilder på den tidigare och nu när allt är 100 % klart så kan jag berätta lite mer. Grejen är den här; Att ta hem bilar från USA är mycket dyrt eftersom man måste betala skatt och frakt och allt sånt där. Om man däremot har en bil här i ett år, samtidigt som man är "skriven" här, så räknas det som flyytgods när man åker hem och man behöver då inte betala någon som helst skatt. Därför har min pappa köpt en Mercedes ML 350 till mig som jag ska ha unde mitt år här. När jag sedan åker hem och tar med bilen så är den pappas. Den är alltså inte min, bara det att jag får ha den här under ett år, vilket är tillräckligt bra för mig :D Pappas kompis Johan har även gjort samma sak med Lina, så hon har en Crysler Town and Country van här borta i ett år. Vi har alltså varsin sprillans ny och fett snygg bil stående här utanför vår Hale. Haha, det är så skjukt så att det inte är sant! I söndags var vi alltså och hämtade min bil i Honolulu. Vi fick skjuts dit av Luke, som skulle till flygplatsen. Med oss i bilen hade vi även, Melissa, Tommy och Matt som skulle hålla oss sällskap och hjälpa mig att hitta vägen hem igen. När vi ändå var i stan passade vi på att käka middag på cheese cake factory. Det var läskigt att köra runt i en stor Jeep i Honolulu, men allt gick bra och vi kom hem säkert igen, 2 timmar försenad till jobbet, men det gjorde inget.

image200


image201
Lina, Tommy & Melissa

image202
Matt, Luke & Me


Dirty weekend

Och så förra helgen då som var helt underbar och skön:

Efter jobbet och dansträningen på fredagen var det dags för final i "BYU-H Got talent". Det var ganska tråkigt för det mesta, eftersom majoriteten av bidragen var rätt så halvkassa. Det var dock ett nummer som var riktigt bra och det var även de som kammade hem vinsten. Det var en grupp på fem snubbar från typ Samoa eller liknande ö som dansade värsta coola koreografin och var bara hur tuffa som helst. Efter tallangshowen gick alla som hade kollat dirr över till dansen som hölls i The Ballroom. Det var massa folk, bra musik och alltså en helt lyckad dans :D 

Lördagen var nog den mest lyckade dagen just för att vi inte hade några planer. Vi sov så länge som möjligt, till 10 i 10, och sprang över till frukosten precis innan den stängde. Det var en molning dag och alltså ingen bra dag att hänga på stranden, så vi bestämde oss istället för att baka kanelbullar. Vi gittade till Foodland, köpte allt man behöver och lite Cookie dough som vi åt rå. Det är det godaste! Sedan bakade vi och det tog för skjutton hela dagen. Köket var skabbigt, vi hade inga redskap och ugnen lukade stjärt, så bullarna blev väl inte lika bra som mammas, men det var kul i alla fall.
Sedan var det dags för mig att jobba 5 timmar som jag gör varannan lördagkväll, det var ganska soft så jag överlevde. På kvällen hade vi hört talas om att det skulle hållas nån fest i någn lada en bit bort. Det skulle tydligen vara en av terminens bästa fester så när våran skjuts dit gick på bio istället blev vi lite ledsna. Vi han dock bara vara ledsna och uppgivna i ca 5 min innan vi lyckades få lift av några andra randoms. Och ja, det var den coolaste festen någonsin! Den hölls mitt ute i ingenstans på en ranch bland hästar och kossor. Själva partyt var i nått litet neonruckelhus mitt på gården. Det spelades grym negerdunksmusik och alla var galna. Helt klart dirty, haha. I love it!

Nu har jag kör så jag får skiva om söndagens äventyr och lägga upp bilder någon annan gång.. Förhoppningsvis innan det hinner gå ännu en vecka...

Puss!

image193
BUY got talent

image194
Grymma dansare <3

image195

image196
Lina fick leka matberedare

image197
Jag gjorde en kanelbullesköldpadda av degen som blev över

image198
Fin va?

image199
Enda seda jag kom hit för snart 3 månader sedan har jag använt samma tandborste. Redan efter en och en halv månad började den falla sönder, små buntar av strån har fallit av då och då. I lördags kom jag äntligen ihåg at köpa en ny. Det blev en rosa såklart!

Tid och all min energi, slösar jag på nålar

Jag ligger så mycket efter i bloggandet alltså. Det är så mycket som jag vill berätta för er men som bara inte hinns. Som ni säkert förstår och som jag har sagt förut så är inte datorn min första prioritet här i värmen. Jag ska försöka bättra mig och börjar med några bilder från förr förra helgen som aldrig kom med.

image186
Het? Jag vet!

image187
Lille Tom som är så lite och så stor på samma gång

image188
Jag leker gravid eller nått på den här bilden, men det gör inget då det finns en del andra snygga magar att glo på.

image189

image190
Det finns så många coola träd att klättra i här, I love it!

image191

image192
BBQ

Photoshoot

Luke, en av tennispojkarnas storebror, var har pa besok forra veckan. Han gar nan fotolinje hemma i Utah och han ville valdigt garna anvada oss till nagot slags projekt (fraga mig inte varfor). Jag har inte fatt se alla bilder an, men har ar nagra. Haha, han fick inte en enda bra bild stackarn. Bakgrunden ar ju fin i alla fall :P

image177

image178

image179

image180

image181

image182

Bilder från (forra) lördagen

image171

image172
Lina suger vatten ur mitt öra, hon är minsan en riktig vän :D

image173
Tva sma tennispojkar och en stor val

St. Patrick's day

Jag vet inte hur reglerna ar i Sverige men har i USA far man nypa alla som inte bar gront pa denna dag. Jag har inte gront pa mig men har annu inte fatt nagra nyp, sa jag vet inte hur seriost det ar. Jag har dock sett massor med folk som bar gront, sa vissa gar ju in for det i alla fall. De flesta vet ju att St. Patrick's Day har nagot med Irland att gora, att allt ar gront och att den symboliseras av en fyklover och en ful gron liten gubbe. I en av dagens klasser gick vi egnom allt om denna holliday, sa nu ar jag expert!

USA ar ett land med alla mojliga nationalliteter. I Sverige ar de flesta fran Sverige, i Norge ar de flesta fran Norge och i Japan ar de flesta fran Japan. Men i USA ard e flesta inte fran USA, utan imegranter fran alla mojliga olika lander. Det finns tex. hur manga som helst som har svenskt ursprung. St. Patrick's Day ar en dag for att hylla alla Irlandska Amerikaner. Varfor Irlandarna ar de enda som har en egen dag for detta ar det ingen som vet. St. Patrick var en i alla fall en missionar som kom till Irland for att predika katolismen. Hans huvudtanke var att Gud ar 1 men samtigt 3. Folket fattade inte hur Gud kunde vara 1 men samtidigt 3, det gick inte ihop tyckte dem. For att fa dem att forsta tog St. Patrick upp en liten klover och visade att det visst gick.
Gud ar en men samtigt 3 pa samma satt som klovern ar 1 men samtigt 3. image183 Fyndigt varre!

 
             image185

It's my life

Hanga pa stranden med snygga sma tennis pojkar, hoppa lite fran en 10 meters sten, chilla med skoldpaddorna och valarna i vattnet, drukna lite i vagorna, steka i solen, ga pa lina, klattra i varldens coolaste trad, chilla galet på gatorna i Honolulu, kaka lite Planet Hollywod och lite cheesecake och sedan skaka rumpan av sig pa stadens surfarnattklubb. Ja, det ar nog vad jag kallar en lyckad lordag.

image170


Manadens

Jag sitter just nu pa min multimedialektion. Jag far ont i huvudet av dessa lektioner. De ar tre timmar langa, jag kan ingenting, lararen gar i genom allt jattesnabb och allt ar pa engelska med en kraftig japansk brytning. Det ar sa mycket information att ta in pa en och samma gang, sa att jag vet inte riktigt vart jag ska ta vagen. Jag tycker det ar jattekul och jag vill verkligen lara mig, men det gar alldeles for fort for sega Linnea. Nar det inte gar bra sa orkar jag inte gora det man ska langre, utan bloggar eller natt istallet. Antagligen en av anledningarna till varfor jag ligger sa mycket efter...

 Har har ni manadens lista:

Citat: That's what she said
Film: Step up 2
Lat: Is it you - Cassie
Bravad: Jag tog dykarcertifikat
Halleluljah moment: David Beckham log mot mig
Komplimang: Yes, you have a black eye, but you still look like a million bucks
Angestfaktor: Jag har inte tranat en enda gang pa hela manaden tror jag
Coolaste: Nate dopte sig
Finaste: Vadret
Basta van: Tushi
Flummigaste: Phil
Godaste
: Cheesecake
Pinsamaste: Jag sjalv
Roligaste: Skolans hetaste, basketspelande neger fragde Lina vad han behovde gora for att fa mig att hanga med honom nagon gang.. Han behover bara fraga .. ;)
Basta dag: Presidents day, da fick vi antligen shoppa lite
Problem: Tidsbrist
Basta kop: Cinderella skor
Duktigaste: Jag jobbar tre dagar i veckan plus varannan helg
Place to bee: Bikini Beach
Basta fras: Oh dear!
Nya ord: Barf = nar nagot ar ackligt
Lek: Catch the water bottle
Besvikelse: For manga av de manniskor vi lar kanna mindre och m indre skona ju mer hanger med dem
Jobbigaste: Jag gor en aning for daligt ifran mig i skolan
Insikt: Jag kommer do av varmeslag i sommar. Nu borjar det bli riktigt vamt och det ar bara mars

Bekännelse

Idag har jag skolkat för första gången. Jag kanske inte borde skriva det här i bloggen eftersom mina föräldrar läser den. Men, det är lika bra att det får veta sanningen :P Jag tror inte att de känner till att jag faktiskt har skolkat många gånger i gymnasiet också. Jag utövar dock endast skolk med värda anledningar. Som idag, för att hinna göra läxan till en annan lektion som är viktigare. Det gäller ju att priorotera här i livet. ;D


Pappa betalar

image166

image167

image168

image169

RSS 2.0