This is Hawaii

Igar var det minsan dags att surfa lite igen. Gabe och Garreth kom och hamtade upp oss rutn tva. For att det inte fanns plats i bilen korde Garreth Gabe's motorcyckel, sa jag och Lina slogs om att aka bakom pa den. Det var lite laskigt men mycket roligt och coolt saklart. Vi korde runt lite har och dar for att samla i hop surfbrador samt for att hamta upp Gabe's van, Iron, och Garreth's syster, Erica, innan vi akte till en strand kallad "Castels". Nar vi klev ur bilen borjade det regna men inget kunde stoppa oss nu inte! Detta stallet var mycket battre lampat for nyborjare; det var djup, inte alls mycket rev och lagom vagor. Nar jag forst paddlade ut, med stackars Gabe simmande brevid, var jag ratt skraj. Vi var inte lagt fran stranden, men det kandes som att jag var helt ensam mitt i varldens stormigaste hav. Det visade sig dock att jag hade koll och det gick jattebra. Jag lyckades "fanga" flera vagor och aka med dem, men jag kom inte upp langre an till pa kna. Trots detta var jag fett nojd och lycklig. Att "surfa" ar ju det coolaste nagonsin, och jag ska lara mig. Nar vi kom hem igen fick vi stressa ihjal oss for att hinna till templet i tid. Efter det var det andra gangen pa japanese clubben. VI fick lara oss det japanska alfabetet, hur coolt och kul som helst! Jag har senaste veckan varit hur trott som helst och idag kunde jag knappt halla ogonen oppna pa min busines class. Valdigt jobbigt sa idag ska jag lagga mig tidigt. Forresten har jag nu mera en till blogg som jag jobbar pa under varje multimedia klass. Det ar inge kul attt lasa dar, men om ni verkligen inte har nagot battre for er sa kan ni ju fa kolla in den ocksa.

image116

image117

image119

image121


En bild säger mer än 1000 ord, hur mycket säger då inte dessa?

image110
Min sida av rummet före

image111
Min sida av rummet efter

image112
Linas sida av rummet föra

image113
Linas sida av rummet efter

image114
Och så här såg rummet ur mitt emellan ommöbleringen, kaos! Men ser ni hur mycket större rummet blev!

image115
Och så här ser det ut när jag bloggar.

Sveriges största rockband

Jag är lite efter här borta när det gäller vissa saker, lite före när det gäller vissa andra. Efter eller inte så vill jag bara grattulera världens bästa och sveriges största rockband för detta:

image107      image108      image109

Ni äger och det gör ont i mig för att jag inte kommer få njuta av vårturnén.

Banana pancakes

Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Det är ju inte så att det inte har hänt något kul sedan sist, det är kul for det mesta här. Det är bara det att jag inte orkar skriva om allt. ;)

I fredags var det dans på skolan igen. Denna gången i Aloha Center, vilket jag tycker var ett dåligt lokal val. Jag var helt taggad på att dansa eftersom det var sa in i norden kul förra gången. Men, jag blev såklart besviken. Det var dålig musik och därför inte alls lika kul. Vi träffade lite nytt folk i alla fall och det är ju alltid roligt. Jag pratade även en hel del med min golflärare, Brandon, vilket kändes bra eftersom jag knappt viste vad han hette innan.

Igår (lördag) hade vi bestämt med Robbie och Mike att vi skulle ut på äventyr. Vi ville åka någonstans, bort från hålan/gettot där vi bor. Tyvärr blev det inte så eftersom vi inte såg till Robbie på hela dagen och inte mötte upp Mike förrän kl 2. Vi och Mike åkte till en strand här i Laie, men som vi inte hade vart på tidigare. Utan for den stranden ligger en ö som kallas "Goat Island". Man kan antingen simma dit eller gå på en slags stig av koraller som går hela vägen (man har vatten upp till midjan). Om man väljer att gå så rekommenderas det att man bär skor. Vi valde att gå dit utan skor och hjälp, det var verkligen ett äventyr! För det första gjorde det hur ont som helst att gå på korallerna och jag skar upp mina fötter för varje steg jag tog. För det andra var det väldigt ojämnt så vartannat steg trampade jag ner i nått hål och ramlade. För det tredje så möts vågorna precis där man går, de kommer från bägge sidor mot en så att man blir mos i mellan. Och för det fjärde var det en väldigt stormig och blåsig dag vilket gjorde allt ännu svårare. Men det var otroligt roligt och när vi kom fram gick vi runt och utforskade nästan hela ön. Ena sidan såg ut som Mordor och andra sidan som Expedition Robinsson. Vi spelade lite Beach boll och samlade snäckor och sedan var det dags att gå tillbaks igen. Äventyret slutade med att jag hade ca 10 sår på varje fot, var av ett på varje fot blödde och gör fortfarande ont. Men som sagt, det var mycket roligt.

Måste ju även berätta att vi under förmiddagen möblerade om i vårat skabbiga rum. Det var hur jobbigt som helst då möblerna väger flera 100 kg var, minst! Vi hade jätteproblem med att flytta min säng åt just det håll jag ville ha den. Men tillslut så fick vi alla saker dit vi ville och rummet fick mycket mer rymd, jättefin blev det. Inbyggt i sängen finns det två lådor och det var när jag skulle hämta något i den ena lådan som jag upptäckte att de lådorna stod in mot väggen! Vi hade vänt sängen åt fel hål! Jag dog. Vi har inte orkat flytta om sängen än, men vi måste ju göra det någon gång.

På kvällen hängde vi med Robbie eftersom vi inte hade sett honom på hela dagen. Han körde oss stolt i sin nya bil till Foodland där Lina köpte Hairspray. Sen hyrde vi film och eftersom det inte fans någe bra ställe att kolla på så hamnade vi till slut i baksätet på hans bil. Jag vet hur det låter, men ni kan vara lugna. Haha. Det var faktiskt väldigt smart av vem det nu var av oss som kom med den idén. Vi såg "Meet the Robbinssons", en av de senaste Disneyfilmerna. Om ni inte har sett den så gör det bums! Det var den roligaste filmen ever! Så klockren, jag skrattade seriöst genom heeela filmen.

I morse blev vi bjudna hem till några av de tjejer som vi typ känner på pannkaksfrukost. Banana pancakes, blueberry pancakes, chocolate chip pancakes, you name it, they had it all! Riktigt gott och trevligt var det. Sedan har vi varit i kyrkan, ätit middag och nu ska jag göra klart mina läxor tills i morgon. Idag har vi varit här i en freaking månad! Tiden har gått sjukt fort men jag är ända ganska lugn, det är ju faktiskt 11 månader kvar. :D


Is that your PJ's?

Alltsa. Som nargra av er redan vet, sa ar det en mycket strikt Honer Code har pa Brigham Young University. Kladnormerna ar valdigt strikta vilket jag personligen tycker ar ganska jobbigt. Nar vi kom verkade det dock inte som att folk brydde sig sa mycket. Det kandes som om alla hade pa sig vad de ville i alla fall. Och nar Lina blev tillsagd forsta gangen tog vi det med en nypa salt. Nar hon sedan blev tillsagd tre ganger till sa borjade jag mobba henne. Ganska kul att det var hon som blev tillsagd hela tiden, och inte jag. Men nu den senaste veckan har jag ocksa blivit tillsagt 3 ganger, sa jag ar inte lika glad langre. Senast i dag fick jag lara mig att man inte far ha "tank tops" pa sig  nar man workar out in the gym. Nehep.. Man far inte heller ha PJ's (alltsa pyjamasbyxor) i matsalen. Det har jag haft alla dagar fram tills den dagen forra veckan da de sa till mig. Konstigt att de inte sa till nagon av de andra 40 gangerna jag haft det kan man ju tycka. Lina kom inte ens in med sina linnebyxor for att mongot som slapper in tyckte att det som ut som pyjamasbyxor. Lina forsokte forklara for henne att den inte var pyjamasbyxor utan linnebyxor, men hon ville inte lyssna. "It looks like PJ's to me" var hennes forklaring. Oookej. Men da sa.


Watashi wa!

image106

Watashi wa Linnea desu. Watashi wa Sueden kara kimashita. Watashi no senkou wa Exercice desu. Watashi wa fuyuyasumi ni kazoku to jikan o sugoshi te Hawaii ni kimashita.


Vet ni hur lange jag har velat lara mig japanska eller? Nagra vet, nagra inte, men det ar i alla fall hur lange som helst! Redan i 8:an blev det ett av mina mal har i livet. Nar jag borjade pa gymnasiet forsokte jag hitta natt tillfalle att lasa japanska, men de sa att den enda mojligheten kanske skulle komma nar jag borjade universitetet. Sa i flera ar har jag hallt ut och nu, antligen, far jag chansen! Jag och Lina har jujoinat The Japanese Club. Vi hade var forsta traff igar och vi fick redan dar lara oss nagra bra fraser. Det var mycket svart, men ack sa kul. Jag ar an en gang mycket lycklig!

Heath Ledger dead!

Mmm. Lina laste det pa nans facebook, jag googlade och visst, det ar sant!


"January 22, 2008 -- Actor Heath Ledger was found dead today in a Broome Street apartment, apparently from a drug overdose. He was found in a bedroom this afternoon and pills were strewn across his bedroom, his housekeeper told police. It was unclear if it was an intentional or accidental death" skriver New York Post.

Fett sorgligt! Han var sakert en bra manniska trots sina droger, och om inte sa var han i alla fall fett het.

image105


Dagens plan

Stranden heeeela dagen. Kanske aven lite surfing och vi far tag i Gabe. Sedan plugg och hemafton.

(Det ar holliday) >D


Holy crab!

Uppdate: En dag forsenat inlagg, strul med bloggen igen. Sjalvklart ar det inte basketmatch pa en sondag!

Ooookeeeej. Efter att ha danstranat i 3 timmar och spelat tennis med Ryan i 1 var vi pavag till Foodland for att kopa chocolate chip cookies. Vi var trotta men framforallt uppgivna, eftersom vi inte hade nagra planer for resten av kvallen. Campus var i stort satt ode och eftersom det var just fredag kandes det extra jobbigt, och nastan tragiskt, att vi skulle ga och kopa kakor for att sedan ga och lagga oss. Men, vid "The little circle" stotte vi pa tre skona grabbar som, innan vi ens hann saga "Wazup", fragade om vi ville folja med och campa. Campa? Talta? Nej, bonnfire, marshmallows och sova under bar himmel pa stranden. Vi hade ju verkligen ingen bra ursakt att inte folja med sa vi tackade jag till erbjudanadet. Och ja, vad ska jag saga. Det var nagot av det rolgaste, mysigaste och tuffaste jag gjort i hela mitt liv! Vi trangde in oss i en av bilarna och korde ca 5 min bort till nan strand. Precis nar vi kom ner till stranden borjade det dock osregna! Noo! Vi sprang tillbaks till bilarna och korde mer norr ut, bort fran regnet, till en annan strand. Jobbigt tanke jag, bilen var trang och varm och jag var blot. Vi akte tio minuter at andra hallet och gjorde dar ett nytt forsok. Nar vi klev ur bilen fragade en av snubbarna "Har ni sett tv-serien Lost?" Jaa..? "Det ar pa den har stranden de spelar in det". Vaa?! Haha! Latt vart att aka 10 min extra for att fa chilla pa samma strand som de i Lost! Jag tycker i och for sig att Lost ar en vardelos serie men nar han visade var det kraschade med planet i forsta episoden och var de gjorde det och det, sa tyckte aven jag att det var fett coolt! Det var tydligen aven pa detta stalle delar av Jurassic park ar inspelad. Tufft! Stranden var hur fin som helst och det var helt upplyst av manen. Jag satt bara dar vi elden och njot garnet. Plottsligt var det nagon som foreslog krabbjakt langs stranden och jag banga inte. Vi brukar fiska krabbor i Norge men inte sanna som bor pa land och inte med bara handerna. Inte heller brukar vi steka dem over oppen eld och ata dem! En helt klart ny upplevelse for mig, aven da jag saklart inte smakade pa de stackars krabborna. Ca kl 1 var det laggdgas. Det var ju inte direkt sa att jag och Lina hade med oss nagot att sova pa. Det loste sig dock, da alla som var dar (ca 15 pers) la sina presseningar tillsammans och tryckte ihop sig sked. Jag fick lana en sovsack som nagon hade till overs och jag fick aven dela kudde med killen brevid. Trots detta sa tror jag inte att jag sov en enda sekund pa hela natten. Det var ljust, mycket ljud, trangt men framfor allt hart i sanden. Framat 6 pa morgonen vacktes alla som sov av lite mer osregn. Vi hoppade ur sovsackarna, packade ihop grejerna och sprang mot bilarna igen. Jag tyckte det var mest skont eftersom jag var ganska trott pa att ligga dar i sanden. Men ja precis, vi skulle kopa kakor men sov istallet under stjarnorna pa Lost-stranden. Jag ar sa lycklig!

Nar vi kom tillbaks till rummet sov vi tva timmar. Sedan pratade jag med familjen via Skype, vilket var roligt. Sen at vi frukost, gick till stranden och spelade strand-pingis hela dagen. Nu har vi atit middag, stadat och nu ska vi pa basketmatch. Igen. Borjar redan bli lite mycket basket har alltsa.

image101
Lina i Lostskogen. Det ar har planet kraschar i forsta avsnittet!

image102
Sovdags! Ledet fortsatter langre till hoger... :D

SkaterGirl

Trotts sin perfekta rygg var ju Kyle inte den basta surflararen. Tyvarr. Verkligen. Vi har darfor skaffat oss en ny larare som heter Gabe, inte lika snygg men istallet fett serios. Han ar fran Brasilien, har surfat jattelange och har aven jobbat som surflarare forut. VI fick i laxa att gora armhavningar varje kvall tills vi klarar 10 st, innan vi kan aka ivag och surfa. Men eftersom vi inte orkar vanta sa lange sa tror jag att han kommer gora ett undantag. Igar hade vi var forsta lektion som alltsa inte tog plats pa stranden utan framfor var Hale. Vi skulle lara oss att aka skateboard. Om man kan aka skateboard blir det tydligen mycket lattare nar man val staller sig pa bradan. Make sense. Jag larde mig inte helt och hallet att aka men eftersom jag har akt snowboard nagra ganger sa tyckte Gabe och hans assistent Garreth anda att jag var redo. Efter vi akt klart sa ovade vi pa hur man tar sig fran liggande till stande possition nar man fangar vagen med hjalp av banken utanfor Halen. Om det ar fint vader ska vi antagligen praktisera vara nya kunskaper i vattnet redan pa lordag!

Jag maste aven ta tillfallet i akt och skriva nagra rader om basket. BYU Hawaii har ett fett grymt basketlag, BYU Seasiders. Varje gang de har hemma match ar det arenan som ar "The place to be". Alla ar dar, det ar cheerleaders, orkester, tavlingar och hejjarklack. Alltsa ganska roligt aven om man inte ar varsta basketball-fanet. Igar var det match sa vi var sjalvklart ocksa dar. Seasiders vann overlagset. Vara cheerleaders daremot, ar de samsta i hela varldshistorien. Och de vet om det. Det ar darfor de ser ut som de salt smoret och tappat pengarna.

image95

image96

image97

image98

image99
Robbie vann over mig i danspelet fastan jag och Lina hade ovat!

Dagens saknad

Tyvarr maste jag erkanna att den enda som jag riktigt saknar an sa lange ar Leira. Varldens sotaste och argaste lilla ponny! Ah... Jag tror inte hon klarar sig utan mig ett ar. Och inte heller jag utan henne. Love you!

image93


Gardagen i korthet

Mandagar ar min jobbigaste dag. Jag har lektioner nonstop fran 9 till 4, jag hinner inte ens ata lunch eller duscha efter tennisen. Men det gor inget, for det mesta ar valdigt roligt och jag har inte alls mycket nagon annan dag. Sa har sag min dag ut igar:

- 7 am, vakna
- 7.30 am, ata frukost
- 9 am, engelska
- 10 am, engelska (igen fast en annan klass)
- 11 am, tennis :D
- 12 noon, kor
- 1 pm, instructional mutimedia (forsta gangen och det var fett kul!)
- 4.30 pm, middag och chill i matsalen i ca 2,5 timme
- 7 pm, leka lekar med Lina, Robbie och "Mike" (helt klart dagens roligaste!)
- 8 pm, family home evning med "catch the flag" (mitt lag vann)
- 9.30 pm, tillbaka pa rummet, gora i ordning for sangen
- 10.30 pm, godnatt!

Idag har jag bara haft en lektion. Nu har vi massa grejer vi maste fixa till rummet. Jag maste fixa internet till min laptop och kopa en san dar liten tunn madrass till sangen. Det mest akuta ar dock att hinna tvatta eftersom vi inte gjort det nagon gang hittills.


Dagens insikt

Jag gar pa ett amerikanskt universitet. Mina lektioner ar pa engelska!

Surf's up

Jag maste faktiskt erkanna att det finns en del snygga killar att titta pa har pa on. De senaste dygnet har jag mott en hel dros av just sanna. Det ar najs, for jag och Lina vill bara ha snygga vanner. Eller vanner som ar bra att ha pa nagot annat satt. Tex vanner som har bil, spelar golf och vanner som surfar. (Vi har en av varje). Det basta ar att varan van som surfar aven ar  fett het! Han heter Kyle och som jag skrivit forut ar han en "Local Boy" som bor brevid stranden.

Idag var det lordag och alltsa en perfekt dag for oss att lara oss surfa tankte vi sa Lina den modige ringde Kyle igarkvall och bestamde tid. Tur att jag har henne, jag hade aaaaldrig vagat ringa. Men han bara sa ja dirr, och sa att han skulle fixa brador till oss och allt! Bara hur gullig som helst i telefonen. Sa idag hangde vi pa stranden ett tag, sendan kl 13 gick vi till Kyle's hus for att mota honom. Vi hackade utanfor huset ett tag i hopp om att han skulle komma ut, men det gjorde han inte sa va var tvugna att knacka pa. Hans kompis kom och oppnade och sa att vi skulle stiga pa. Inte nog med att hans hus va snyggt, utan nar vi kom in i TV rummet lag han pa golvet med inget mer an en liten handuk runt hofterna! Mhmm! Ganska hett. Han och hans polare hade surfat hela morgonen sa de var helt slut men anda stallde de upp och tog med oss till stranden. Tyvarr var Kyle ingen bra larare for sa fort han sett till att vi kommit upp pa vara brador paddlade han ivag i varldens fart. Det var valdigt jobbigt att paddla och vagorna forde en bakat igen hela tiden. Vi var ute i typ 1.5 timme men vi provade aldrig sta upp pa bradan. Jag vagade inte ens forsoka pa grund av det grunda vattnet och de vassa reven. Men det var hur kul som helst i alla fall. Vi satt upp pa vara brador mitt ute i havet och bara snackade ett tag. Alltsa, ah, det var underbart. Kyle surfade med ett linne pa sig hela tiden men nar vi kom tillbaks sa tog han av sig det och OJ vilken snygg rygg han hade! Alltsa, jag och Lina ar overens om att ingen i hela varlden kan ha snyggare rygg an honom. Inte ens nastan. Jag ska fota den nasta gang sa att aven ni kan forsta hur snygg den ar. 

Kyle var inte den enda snygga killen vi traffade idag. For det forsta var det ju ganska manga halvnakna och valtranade man som sprang runt pa stranden. Men sedan nar vi skulle kaka middag satt vi med Robbie och da kom hans kompis som var fett snygg och satte sig mitt emot mig. Alltsa hans ogon var ju de finaste nagonsin! Han var han ifran Hawaii sa han var brun ocksa. Och han surfade. Sen kom andra snubbar och satte sig, varav den ena var ocksa han snygg. Eller han var nog mer sot, med cool stil.

Igar var det fetaset festen nagonsin har pa skolan. En valkomstdans for alla, nya, gammla och atervandande studenter. Det var utomhus och typ halften av dansgolvet var under ett partytalt, vilket var bra eftersom det osregnande storsta delen av kvallen. Med daliga erfarenheter fran forra veckans dans sa var jag inte allt for taggad infor denna. Men oj va kul det var! Varldens basta musik, varldens skonaste negrer som kunde dansa och varldens drag. Alltsa jag vagar nog pasta att det latt slag alla utestallen i hela Stockholm. Alla dansade helt dirty ocksa, sa som man ska dansa till negerdunk, sa det var bara att slappa loss och skaka pa allt man hade! Sa kul!Jag sa till Lina att det kandes som om vi var pa nan nattklubb pa Jamaica eller sa. Hon ba, "Men Linnea, vi ar ju pa Hawaii". Haha, juste ja! Det ar vi ju. Under dansen snackade vi med flera snygga, bla Gabe fran Brazilien och hans van John som bara var valdigt snygg. Sedan har ju Lina tydligen varsta hetingen i sin Psykologiklass ocksa, som vi dansa lite med.

Ja, ni farstar, det finns en hel del snygg folk har pa Hawaii. Jag ska se till att fota alla sa ni far se. Vi ska aven ta med kameran nasta gang vi "surfar" annars kommer nog ingen tro att vi ens har gjort det. Och juste, idag har jag fatt min forsta branna. Det kanns freakin' himla bra :)

Randal kvall med stort R

En helt vanlig torsdagskvall. En vardagskvall men skola dagen efter. En trakig kvall med noll folk runt om pa campus, noll vanner innom synhall. Vi var alltsa uttrakade for forsta gangen. Vi bestamde oss for att ga runt och leta upp folket. Vi stannade pa Game Center och spelade danspelet 2 ganger. Mer hade vi inte rad med. Vi fortsatte sedan att leta efter folk. Kanske var alla pa stranden? Vi gick mot stranden. Pa vagen blev vi stannade av en bil. I bilen satt Derek. Derek som jag inte gillar men som tror att vi ar vanner. Ville vi med hem till hans basketspelande kompisar och kolla pa film? Jag vill inte, men Lina ville tydligen. Vi satt hemma i Derek's kompisars soffa och sa noll. Stamningen var (har finns det bara ett ord som passar;) awkward. Efter 20 min gick vi. Jag tror inte att vi var de enda som blev lattade. Vi styrde pa nytt vara steg mot stranden och folket. Visst var det folk pa stranden, men inget folk fran skolan och darfor inga vi kannde. Vi stallde oss tysta vid de okanda folkets bonnfire i 5 min. Sedan gick vi. Hem.

En helt Randal kvall helt enkelt.. Och nagra Randal pics blev det ocksa! Till pappas besvikelse blir det inte nagra seriosa kort denna gangen heller.

image86

image87

image88

image89

image90

image91

image92

Pics

image76
Jag lovar, bade de och vi ar snyggare i  verkligheten!

image78
Coconut climber!

image79
Jag och Rayan/Totti knaprar cocos

image80
Vi leker, jag ar fett glad!

image81

image82
Kanottur

image83
Nemen Lina!

image84
Ja, nu tanker ni att dar star Lina pa en sten och posar framfor ett smutsigt dike. Men da ska jag tala om for er att det inte ar vilken sten som helst utan det var vid denna sten som sjalvaste Elvis Presley skrev sin lat "Blue Hawaii" som han aven ristade in i stenen. Coolt va Carro?!

To cool for swedish school

Ja igar va ju forsta skoldagen har pa BYU Hawaii. Som sagt sa har ju jag och Lina i stort satt inga klasser tillsammans sa jag var lite nervos. Det jobbigaste ar ju att ata sjalv, men aven det gick bra. Jag har egentligen inget emot att sitta sjalv, bara det att jag  inte orkar prata med alla jobbiga manniskor som tror att man inte vill sitta sjalv och darfor satter sig brevid en. Onsdagar ar en av mina busy dagar. Om jag kommer in pa golf har jag det kl 07.00. Sen engelska, sen tennis foljt av kor. Efter det har jag ett tva timmars hal och sen dagens sista lektion som ar carer planing. Jag trodde att den kursen skulle vara nagot helt annat men det som den tydligen innehaller ar till och med battre an vad jag hade trott. Efter dne kursen kommer jag veta exakt vad jag vill jobba med och hur jag gor for att bli framgangsrik. Mina paron forstar sakert att denna kurs ar som gjord for mig. Koren var roligt, typ 70 pers och man jattelatt att fa A i. Samma sak med engelskan och carer planingen. Det roligaste kommer dock bli tennisen! Vi fick inte spela nagot forsta lektionen men vi blev tilldelade ett eget racket och ett skap! Infor varje lektion (eller nar man ska spela sjalv) lamnar man in sitt ID och sa far man (nytvattade) tennisklader och handuk med skolans logga! Sen nar man ar klar ar det bara att lamna in det igen sa tvattar de at en! Pa kvallen ville vi spela in oss lite med vara nya racketar. Jag har aldrig tidigare spelat tennis men jag tror faktiskt inte att jag ar ett totalt hopplost fall.

Och juste, jag skrev ju inte i forrgar heller. Da var alla nya studenter pa Polynesian Culture Centre, som skansen fast utan djur och om polynesisk kultur. Det kostar egentligen jattemycket att ga in dar men alla nya studenter far alltid en gratis rundtur dar i barjan av terminen.

Det funkar tydligen inte att ladda upp bilder idag sa jag gor det senare. Det ar ju det som ar roligast! Nu ska vi springa ivag pa modern dans, ska bli mycket spannande! Love!


Star and half a star

Lina och jag har kommit pa varsta bra grejen. Vi ger folk som vi kanner och folk som vi inte kanner smeknamn. Svenska smeknamn sa att vi kan prata om dem utan att det fattar. Hur kul och hur bra som helst. Nagra av de vi har hitils ar; Totti, Snyggo, Heto, Kottet, Birdie, San Fran, Big Korea, Surfis, "Vannen", Hajen och Dustin home. Namnen beskriver personerna ganska bra, Hajen ar alltsa lika laskig som det later! Fast snyggo ar inte sa snygg som vi trodde nar vi sag honom forsta gangen...

Igar hann vi inte blogga for vi hade sa mycket att gora heeela dagen. Det mesta va trakiga grejer som inte ens kandes nodvandiga. Efter lunch fick vi reda pa vara engelska test resultat. Lina behovde saklart inte lasa nagon EIL (Englis as International Language) men jag var tydligen dalig pa att skriva sa jag maste ta EIL-writing. Det gor iofs inte mig nagot da jag anda vill lasa engelska och bli battre. Jag fick lite panikangest dar mitt pa dagen da jag trodde att jag var tvungen att lasa massa trakig kurser och inte kunde valja fritt. Det visade sig sedan att jag kunde valja bara helt random kurser, men det var inte att rekomendera. Jag sket saklart i deras rekomendationer och nu har jag fixat varsta bra schemat som borjar i morgon! Jag och Lina laser inte nagra kurser tillsammans forutom dans. Men jag tror att jag klarar mig i alla fall. I dag har vi aven skaffat oss jobb. Vi kommer att jobba ca 12 timmar i veckan i skolans cafeterias diskrum! Wiho.. Jag vill egentligen inte jobba, for jag behover inte. Men jag vet inte vad jag ska gora nar Lina jobbar sa det ar lika bra att jag gor det jag med.

Jag ska lagga upp schemat sa ni far se det sen. Det ar verkligen bra. Och juste mamma! Jag skrev upp mig pa listan for pianolektioner och jag kom med! Sa jag ska ha 30 min i veckan for 160 $. Fett kul!


Somewhere over the rainbow

Igar efter att vi bloggat klart for dagen, efteratt vi kollat facebook och efter att vi hade spelat ping-pong sa drog vi och vara nyaste vanner till stranden for att chilla och for att ha en Bonfire. Lite OC-varning dar alltsa! Hahah, jag var sa himla glad. Folk grillade marshmallows och spelade "somewhere over the rainbow" pa sina ukeleles. Ganska mysigt helt enkelt. Vi hookade dessutom up med varsta sota surfarkillen har ifran on. Han gar inte pa BYU utan pa Pacific och bor precis brevid stranden. Han lovade att lara oss surfa och han skulle till och med se efter om han kunde fa tag pa nagra billiga brador till oss. Thihi!

image71

image72

image70

image73
Killen som sitter brevid mig heter Robbie, han ar en av det normala som vi larde kanna pa bussen. Jag diggar honom fett. Riktigt skon snubbe!

Idag var det ju sondag hela dagen, vilket jag tycker ar lite jobbigt, for man kan inte gora nagonting pa hela dagen. Dessutom var det fastesondag och da gar det inteheller att ata nagonting pa hela dagen. Matsalen oppnar bara till middag sa man har liksom inget annat val an att fasta. Sa aven jag gjorde det, vilket iofs ar bra. I brist pa annat hangde vi med pa promenad runt templet. Vi larde Chris och Shane nagra sveska gettofraser sa som "snygg stjert bruden", "skaka rumpa", "vad ar det fragan om", "vad hander len" och "du ar fett snygg". Kanske inte sa getto nu nar jag tanker efter, bara ruggit kul. Igar pa Walmart ville vi kopa nan kul film att fordriva dotiden med, men vi kande att vi inte riktigt hade rad. Till var stora lycka hittade vi ett stall med dvds precis vid kassan som bara kostade 1 $ st! Vi hade valdigt svart att valja men till slut slog vi till pa "Rehearsal for murder". Vi kollade pa den idag och det maste vart den aldsta och mest B-iga film jag nagonsin sett! Men av en film for 6.50 kr hade vi faktiskt inte vantat oss mycket annat. 

image74

image75
Lina, Chris, kommer inte ihag hans namn sry, Shane och jag vid templet tidigare ikvall :)

Circle Island Tour

Yes, det ar vad vi har haft for oss idag. Fran kl 8 till kl 5. Alla nya studenter packades in i tre fallfardiga skolbussar och sedan akte vi runt hela on och stannade pa nagra random utvalda stallen. Pearl Harbor, Walmart, natt berg, en gammal surfby och en marknad med massa billigar grejer! Jag shoppade garnet pa marknaden! Det var nog tur att de inte accepterade mitt Amex kort, da kunde det gatt illa. Jag kopte foljande saker:

- En leopardmonsrad bikini
- En orange-rosa-mutli-randig bikini
- En anstandig thaikini eller vad det heter, linne och trosor liksom
- En Surf-kini (alltsa, langa surfarshorts med matchande bikini overdel)
- Ett par korta, rosa, surfarshorts
- 3 par orhangen
- Ett hangsmycke
- 2 ringar
- Ett linne med fiskar pa

Sen pa Walmart kopte vi mest nodvandiga saker som kallender, galjar, haftstift, dvd-film, handuk, veckotidning och lite annat. Jag ar helt nojd med resan. Det var kul. Vi fick manga nya bekanta pa bussen, vissa normalare an andra. Det basta var att det bara kostade 3,50 $! Varldens kap! Pearl harbor va riktigt coolt och intressant! Vi fick se en totalt vinklad (at amerika hallet) film och hur allt kom sig. Trots att den var sa vinklad sa ar jag latt pa japanernas sida. USA nederlag berodde endast pa att de var lika giriga, korkade och stolta som alltid. Synd! Trots det sa uppmanar jag er alla att agna en liten tanke av respekt till alla de som gav sina liv dar for 69 ar sedan. Sorligt ar det ju, trots allt.

Nu:
- Kolla feacbook
- Ata middag
- Spela pingsis
- Sova

Och nej pappa, jag far inte betalt for all reklam pa min blogg. Visst ar det daligt?!

image66
Fran partyt igar, som tyvarr faktiskt var ganska trakigt

image67
Jag pussar Petri, en mycket sot Geccoodla

image68
Pearl Harbor

image69
Pearl Harbor


Dagens problem

Nu borjar konsekvenserna av Linas oerhorda trevlighet visa sig. Folk presenterar sig for oss hela tiden och Lina maste vara overdrivet trevlig, hela tiden. Lika trevlig som om de hade kant varran forever! Sa nu borjar vi fa allt for mycket folk som drar i oss. Och grejen ar, att det ar inte coolt folk vi snackar om. Men som sagt, det ar Linas fel sa jag raknar med att hon tar tag i det omgaende.


Kast med liten fisk

Jag och Lina funderar pa att kopa en bil. Jag som aldrig brytt mig om sant forut ar nu helt biltokig. Jag spanar pa alla bilar som aker forbi och alla som star pa parkeringen. Det finns namligen massor med bilar till salu har on campus. Folk som ska sluta skolan och sa saljer vidare sina. Och man kan liksom fa en bil for valdigt lite pengar! Vi har nog kollat pa alla som finns till salu har, de flesta ar inge vidare. Men idag sa hittade vi var drombil, Mr Alex!

image63

image64
Visst e han snygg? Vi har sett honom sta parlerad pa diverse stallen omkring dormsen och alskat just det att han heter Mr Alex! Men tidigare har han inte varit till salu. Ynka 2100 $ ska de nu ha for honom! Men de bilarna som vi egentligen faktiskt skulla ha rad med ar typ denna. Men ja, ni ser ju skillnaden...
image65

Vi har haft massa prov idag. EIL-test. Typ som nationella proven i engelska. Det var mycket lattare an vantat. Men anda inte sa latt sa att jag kommer fa bra poang. Efter lunchen skulle vi , till min stora fasa, aven ha matteprov! Pa engelska! Tanken var att de ska kunna placera en i ratt mattegrupp sedan. Jag ska ju inte ens lasa matte, men det var tydligen obligatoriskt. Det fanns olika nivaer pa testen som man sjalv fick valja mellan. Om man gjorde ett test och fick over 24, var man tvungen att hoppa upp ett steg for att se om man klarade nasta niva ocksa. Om man fick under 24 var man tvungen att hoppa ner ett steg och hoppas pa att klara en niva lattare. Jag valde den absolut lattaste nivan, med bara grundlaggande saker som, plus, minus, delat, ganger och lite brak typ. Max p var 35. Jag fick 17. Alltsa under 24, och eftersom det inte fanns nagot lagre steg sa behovde jag alltsa inte gora mer. Haha! Bade skont och pinsamt! Det mest pinsama var dock att Lina, som har fatt VG i matte D, bara fick 5 p mer an mig och inte heller klarade det till nasta niva. :D

Nu ska jag och Lina visa folket har omkring hur man dansar pa riktigt! (Hanna, synd att inte du var har, det ar jattelatt att aga! <3)

Take the shot!

Idag har vi tagit massa sprutor, vandrat runt pa campus, vunnit t-shirtar och gjort massa andra viktiga grejer. Nu har vi fatt varat student ID sa nu har vi samma rattigheter som alla andra har pa BYU. Jag kan gara Hjordis och kanske nagra andra lugna med att vi idag har atit tva mal mat, och lite kakor. Vi stotte pa varan kara van Justin som tydligen jobbar pa registration office. Som den riktiga man han ar fragade han om vi hade atit ordentliget de senaste dagarna och om vi var hungriga nu. Innan Lina och jag visste vad vi skulle svara (vi var ju lite hungriga) sa drog han fram sina sista 15 dollar och ville att vi ska ta dem och kopa mat for! Assa no way att vi skulle ta emot  dem! Vi har ju liksom egna pengar, bara det att vi inte vill kopa mat for dem. Vi tankte att han skulle fa ga in med lite nar vi ska kopa bil istallet. Vi fick antligen tid att stada vart skabbiga rum. Vi gjorde det sa rent som det gick med varldens samsta damsugare. Jag som trodde att USA lag fore i utvecklingen. Men tydligen inte. Nar vi skulle damsuga under sangen fann vi att nagon av de tidigare rumsinnehavarna hade slangt alla sina gamla skabbiga klader och skor dar under. Ganska ackligt tyckte vi. Pa kvallen var det lekdags far alla nya studenter. Och visst, jag brukar gillar lekar, men de dar var inget for mig. Pa slutet av kvallen fick jag i alla fall antliga klattra i det stora och otroligt coola tradet som star mitt pa campus. Tack far allka som laser och som kommenterar. Det forgyller min redan ganska gyllene vardag annu mer!

Uppdate: Jag skrev detta inlagg igar men det hade tydligen inte publicerats. Sa detta ar alltsa gardagens handelser. Nu ar det morgon har och nu ska vi ut och springa! Cheers!

image61

image62


Justit!

Dagens lardom: Krabbor kan hoppa!


Dagen efter

Vi borjade denna dag, som alltsa ar samma dag som den som ar nu nar jag skriver, med en joggingrunda till och langs med Tempel Beach. Det har aldrig varit sa najs att springa. Det ska bli en vana. Det som ar sa bra med att springa langs stranden ar ju att man efter traningspasset kan svalka sig lite. Det gjorde vi. Sedan blev det lunch. Var 'meal-plan" har inte borjat annu sa dessa forsta dagar har vi atit valdigt lite. Ett mal om dagen. Forsta dagen blev det middag, igar frukost och idag lunch. Sa vi varierar oss i alla fall lite. I morgon borjar det handa lite grejer, vi ska pa "new student orientation" bla. Hitils har vi varit i stort satt ensamma pa skolan, allt ar stangt och vi ser aldrig nage folk. Men nu borjar de komma. I morgon maste alla nya vara har namligen. Jag kan gladja er dar hemma med att det regnar asmycket! Inte mycket solvader forutom det vi hade i dag. Men det gor inget. Vi ska ju vara har ett tag. Thihi!

image59
Dar vi sprang

image60
Jag blev ganska glad nar vi forsta gangen oppnade dorren till varat rum och sag att det var rosa. Det ar verkligen helt rosa, allting! Och jag matchar med bade lakan, handuk och nattlinne :)

Happy new year!

Jag behovde inte ens lata hela dagen ga for att fa veta att detta skulle bli min basta nyarsafton ever. Jag gillar inte nyarsaftnar och inte "hogtider" i allmenhet heller sa vetskapen om att jag skulle befinna mig pa Hawaii denna afton gjorde mig saker. Det borjade inte sa bra nar jag kl 05.00 blev vackt av nagon dampunge som skrek "happy new year", skrattade och spelade jason Mraz's "I'm yours" da och i tre timmar framat. Och jag ar helt serios, jag lovar! thank God for oronproppar. Vi vaknade en andra gang ngr timmar senare och bestamde oss for att ata frukost idag. Vi knatade ivag till Foodland och kopte lite frukt och yougurt som vi sedan satt och at pa busshallsplatsen. Pa vag tillbaks hittade vi en stig ner till Tempel Beach och det visade sig vara en riktigt fin liten strand. Vi chillade galet dar ett tag innan vi fortsatte hemat. For de som vill veta ligger stranden ca 5 min fran skolan :). Vi hann inte mer an att komma innanfor dorren innan Lupe ringde for att fraga om vi ville folja med till stranden. Hon och 3 stora, morka, tatuerade man kom och plockade upp oss. Lina och jag kande oss som i en film nar vi satt dar i bilen och lyssnade pa neger-dunk. Men don't worry Mamma, de var valdigt snalla. Det var till och med sa snalla att de stannade langs vagen sa att vi fick smaka farska cocosnotter och annanas. Vagorna pa Sunset Beach var helt crazy! Vi holl pa att drunkna flera ganger och vi borjade starkt overvaga det dar med att lara oss surfa. Men kul var det. Och varmt.

Kvallen blev ju tyvarr inte lika lyckad, utan snare ganska jattejobbig. Det var en dans pa skolan som vi gick till. Bra musik, stort dansgolv men ganska lite folk. Vi dansade och hade kul dar i ca 30 min innan tva, igen, helt ramdom snubbar fragade om vi ville hanga med till Waikiki. Waikiki ar den mest kanda delen av Oahu och tydligen helt crazy pa nyarsafton. Vid tolvslaget ar det till Waikikis strand man ska ga om man vill se fyverkerier. Vi ar inga fan av fyverkerier (vad ar det ens med dem?) men vi alskar carzy, sa ja, vi hangde med. Vi forsakrade oss om att de kunde vagen innan vi akte, det tar namligen en timme att kora dit sa det blir sa jobbigt om man kor fel da....  Det jobbiga med kvallen var att det under bilresan visade sig att de (eller snarare den ena) var helt retarded, att de inte kunde vagen, att vi inte skulle hinna se nagra fyverkerier, att de hade jattedalig musiksmak och att de alltid korde med fonstrerna oppna sa att det blev jattekallt i hela bilen. Det var ocksa ganska jobbigt att de, nar vi en timme efter fyrverkerierna kom fram, ville ga en romatiskt promenad pa stranden. Denna nyarsafton var alltsa totalt misslyckad och full av lack, men anda, min latt basta nyarsafton ever.

image49
Tempel Beach

image50

image51
Cocos!

image52
Vagorna gungar/jagar mig

image53

image54

image55
Jag och randal-snubbarna

image57
Waikiki

image58
Pa vag hem. Lina ar inte nojd!

En sondag pa Hawaii, en Hawaiisondag helt enkelt

Vi hade ju inte planerat att ga till kyrkan denna dag eftersom vi dels inte visste vilken tid som gallde och dels for att vi skulle ha fett med jetlag. Men precis efter att vi har hunnit vakna och duschat sa ringer var kare van Justin Richie (han fran flygplasen) och sager att han snart kommer och hamtar upp oss sa att vi kan ga till kyrkan. Snallt. Efter kyrkan foljde vi och Lupe med hem till honom. Han ar typ varsta rikemansbarnet fran LA som inte bor i pa skolan utan i ett fett lyxigt men litet hus en bit bort. Han lagade frukost at oss (kl 3) eftersom vi inte hade atit pa hela dagen. Annu mer snallt! Efter "frukosten" tog de med oss till Sunset Beach. Kandes lite konsigt att hanga pa stranden i kyrkklader, med det var najs. Efter det drog vi hem till nagon annan tjej och hennes familj med tusen barn dar vi fick ata lite mer. Och snip, snapp, snut, sa var forsta dagen slut.

image42
Den som jag ska kopa kommer vara mycket snyggare, och garna rosa

image43
Sunset Beach alltsa

image44
Jag, Lina, Justin och Lupe

image45

image46

image47
Justin, en riktig man (pa Hawaii gar man alltid barfota, aven till kostym ;)


Antligen internet!

En ratt sa lyckad och ganska forlang avskedsfest pa fredagen (Tack Hanna, Elin, Carro och Tine, och John, for att ni var dar, det betydde mycket for mig) gjorde sa att jag forsov pa lordagen och hade ca 40 min pa mig att packa klart. Vaskorna blev for fulla och for tunga och redan pa vag till flygplatsen gick den ena (helt nya) vaskan dessutom sonder. Vi checkade in, grat lite och sa hej da till vara nara och kara och sedan var vi pa vag! Vart forsta problem stotte vi dock pa redan i sakerhetskontrollen da Lina inte kom igenom pa ett tag eftersom det pep om hennes trosor?! Forsta delen av flygresan, alltsa fran Arlanda till Chicago, var den basta. Vi var inte allt for trotta eller hungriga annu och de visade HAIRSPRAY! Val i Chicago var flyget typ 1,5 timme forsenat vilket ledde till att vi I "San Fran" fick vanta i ytterligare fem timmar. Helt galet lange! Sa efter 28 freaking timmar, kl 03.00 Hawaiitid, landande vi antligen i Honululu. Dagen innan hade Lina ringt for att fraga hur vi skulle ta oss fran flygplatsen till skolan. De sa att det skulle forsoka fixa nagon som hamtade oss men eftersom det var sa kort varsel och "the holiday's" sa var det inte sakert. Sa nar vi hade hamtat vara vaskor och i princip var pa vag att se ut basta bank att sova pa kommer en kille fram till oss och fragar det ar vi som ar Lina och Linnea. Fattar ni? Fyra (han hade ngra vanner med sig) helt  "random guys" tar av sin fritid och hamtar oss kl 3 pa natten! Planet skulle ju kommit in kl 11 egentligen sa att de dessutom hade varit dar och sedan vantat pa det fyra timmar forsenade planet ar ju helt underbart! Det ar ocksa darfor de redan da blev vara basta vanner har pa Hawaii.

image36
Sa har glada var vi nar vi antligen var pavag

image37

image38
Mycket nojd med denna 747-liknande bild som jag fotade nar vi flog over solen :P


image39
Chicagos flygplats

image40

image41
Det var ruggit kallt pa flygplanet sa vi passade pa att kla ut oss till muslimer

RSS 2.0